FANDOM


Wapen van Ziltland

Het oog van Horus

Het Oog van Ra is de originele naam van het Oog van Horus. Het Oog van Ra symboliseerde in de mythologie van het Oude Egypte de vrouwelijke zon, terwijl Aton het mannelijke aspect van de zon symboliseerde.

Het oog van Horus is opgebouwd uit verschillende onderdelen die samen één heqat beslaan. De afzonderlijke onderdelen van het oog staan voor ruiken, zien, denken, horen, proeven en voelen. De verdeling is als volgt:

1/64 heqat voelen
1/32 heqat proeven
1/16 heqat horen
1/8 heqat denken
1/4 heqat zien
1/2 heqat ruiken

Er wordt wel gezegd dat het symbool achter op een $1-biljet, de piramide met daarboven een oog, het oog van Horus voorstelt. Zeer waarschijnlijk is dit een verwijzing naar de Illuminati. Het oog is wel overduidelijk gebruikt op de voorkant van het album 'The Eye in the Sky' van The Alan Parsons Project.

English Edit

The Eye of Horus (previously wadjet and the Eye of the Moon; and afterward as The Eye of Ra) is an ancient Egyptian symbol of protection and royal power from deities, in this case from Horus or Ra. The symbol is seen on images of his mother, Isis, and other deities associated with her.

In Egyptian hieroglyph writing the "eye" is used for the verb 'ir': 'to do' , 'make' , or 'perform' . The hieroglyph also represents Wadjet, the sacred protective Eye of Horus , whose name means the green one or she who makes flourish.

Sources Edit