FANDOM


Alexandru - Sushi Bar

Sushi and Sashimi bar

De sushi bar Sushi and Sashimi opende op 14 februari 2008 zijn deuren in het trendy winkelcentrum Agatha van Kantstad, de provinciehoofdstad van Ziltland.

De eetbar zal tijdens de lunchpauzes op volle toeren draaien. Er wordt vooral gemikt op de talrijke medewerkers van de diverse kleine startersbedrijfjes die zich binnenkort op de eerste verdieping van het winkelcentrum zullen vestigen.

Sushi-chefs zullen de favoriete Sushi of Shasimi klaarmaken terwijl kijklustige gourmets hun beurt afwachten.

Prijzen Edit

De kleur van de bordjes waarop de sushi en sashimi worden geserveerd geven de prijs van het gerecht weer waardoor u zélf de prijs van uw maaltijd kan bepalen.

  • witte bordjes: 1.00 $
  • groene bordjes: 1.10 $
  • blauwe bordjes: 1.25 $
  • gele bordjes: 2.50 $
  • rode bordjes: 3.00 $

SushiEdit

Alexandru - Sushi

Sushi

Sushi is een japans gerecht dat hoofdzakelijk bestaat uit een hapje koude rijst in verschillende vormen met overwegend rauwe vis en nori (gedroogd en geroosterd zeewier).

Meest verwerkte ingrediënten:

Kleverige, licht zuursmakende rijst.
Rauwe zeevis, garnalen, inktvis, gebakken ei, groenten.
Als vis wordt alleen zeevis gebruikt omdat zoetwatervis soms parasieten bevat en daarom niet rauw gegeten kan worden.

Verschillende vormen van SushiEdit

  • Maki : een laagje rijst en een laagje andere ingrediënten worden op een velletje zeewier gelegd waarna het geheel stijf wordt opgerold. De cilinder die zo ontstaat wordt in plakjes gesneden.
  • Nigiri : een met de hand gevormd klompje rijst waarop een stukje vis wordt geperst dat soms wordt vastgehouden met een strookje zeewier.
  • Oshi : rijst en vis worden in laagjes in een vorm gelegd en geperst waarna het geheel in kleine stukjes wordt gesneden en opgediend.
  • Temaki : de rijst wordt met de overige ingrediënten in een mini-puntzakje van zeewier gestopt.

SashimiEdit

Alexandru - Sashimi

Sashimi

Sashimi is een japanse delicatesse die hoofdzakelijk uit zeer verse rauwe vis bestaat die meestal in schijfjes van ca. 2,5 cm x 4,0 cm met een dikte van 0,5cm wordt gesneden. Afhankelijk van het product maar ook van de keukenchef variëren deze afmetingen wel eens.

De sashimi worden geserveerd met een dipsaus (soyasaus), wasabi pasta en flinterdunne schijfjes gemberwortel of ponzu en een eenvoudige garnituur als shiso en gemalen daikon radijs.

Het woord sashimi betekent letterlijk pierced lichaam

sashimi = sashi (doorprikt, gespiest) en mi (lichaam, vlees)

Groene TheeEdit

Alexandru - green tea

Groene Thee

De groene thee die bij Sushi and Sashimi wordt geserveerd is van een uitstekende kwaliteit en wordt gebrouwen van (met de hand geselecteerde) bladeren van de Camellia sinensis die minimale fermentering heeft ondergaan tijdens de productie.

De Gyokuro thee (jewel dew) is eerder zoet en delicaat van smaak. Geselecteerd uit een klasse groene thee die tencha genoemd wordt, wordt Gyokuro beschouwd als de hoogste klasse thee die in Japan gemaakt wordt. Gyokuro's naam verwijst naar de bleke groene kleur van het aftreksel.

Bronnen Edit