FANDOM


Optiek Lunar - Logo 800px-Eye of Ra2

Optiek Lunar


OptiekEdit

Optiek Lunar met hoofdzetel in Libertas heeft nu naast zijn handelszaak in het Winkelcentrum van Libertas een zaak in het Winkelcentrum Agatha van Kantstad, Ziltland.

Vanaf 5 februari 2008 kan U ook in Ziltland terecht voor uw al uw brilmonturen of contactlenzen.

Ruime keuzeEdit

De eigenaar heeft bewust gekozen voor een uitgebreid gamma in leesbrillen, zonnebrillen, zwembrillen, veiligheidsbrillen en contactlenzen.

Uniek zijn ook de lunar-goggles waarvoor Optiek Lunar de alleenverkoop in Ziltland bezit.

Deze goggles beschermen de ogen tegen fotokeratitis, een vorm van hoornvliesontsteking ontstaan door blootstelling van het oog aan ultraviolette stralen door te lang zonder bescherming in de zon over sneeuw te lopen (sneeuwblindheid). De buitenste laag (epitheel) van het doorzichtige deel van het oog (cornea) wordt door de ultraviolette straling beschadigd.

Aan het oog is door de onderzoeker opvallend weinig te zien behalve dat het oogwit soms wat rood gekleurd is door vaatverwijding maar het voelt pijnlijk tot zeer pijnlijk aan en de patiënt verdraagt licht meestal slecht. Een belangrijk kenmerk is ook dat de ogen aanvoelen of ze minder vocht bevatten zodat iedere knippering van de oogleden het oog "schuurt" en daardoor pijn doet, zelfs het licht bewegen van de oogbol (ergens anders heenkijken) kan zeer doen.

Vanwege de opwarming van de aarde en de vrees dat er binnenkort helemaal geen sneeuw meer zal zijn op beide poolkappen, boeken steeds meer avonturiers, een heus oponthoud in de sneeuw. Er wordt dan overnacht in ijshotels en de gasten worden met sleeën vervoerd.

Optiek Lunar ontdekte dan ook het spreekwoordelijke gat in de markt voor deze Goggles die binnenkort de deur zullen uitvliegen.


FotogalerijEdit

BronEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.